U bent hier

Wat zijn gangbare tarieven voor hypotheken?

In onderstaande informatie kun je lezen wat gangbare tarieven van hypotheken zijn. Je zult versteld staan van de verschillen die zich voor kunnen doen en de mogelijkheden die je hebt. Lees je daarom goed in over de keuzemogelijkheden betreffende hypotheken en rentevormen. Alle mogelijkheden hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Zo heeft iedere geldverstrekker de rentetarieven vastgesteld. Deze kun je vinden op diverse internetsites.

Rentekeuze

Zoals je misschien wel al weet, kun jij zelf bepalen wat voor rente je wilt gaan betalen. De tarieven van de hypotheken staan vast, maar jij kunt zelf kiezen of je een variabele rente of een vaste rente wilt. De keuze hieruit kun je maken door op internet naar de gangbare tarieven van hypotheken te gaan. Zo zul je zien hoe op dit moment de rentepercentages liggen. Wil je graag weten of ze in de afgelopen periode zijn gestegen of gedaald? Ook dit kun je allemaal eenvoudig op het web zien. Je zult er al snel achterkomen dat er vele mogelijkheden zijn. Wil je een variabele rente of toch liever een vaste? Een variabele rente is bij het afsluiten hiervan vaak toch wat lager dan de vaste rentepercentages. Dit is dus een enorm voordeel. Denk er hierbij wel aan dat de variabele rentes per maand kunnen verschillen. Ze kunnen omlaag gaan,wat natuurlijk heerlijk zou zijn. Maar het is ook mogelijk dat het rentepercentage omhoog schiet. Hierdoor zul je ineens een hoger rentebedrag moeten betalen dan de maand ervoor. Dit is erg onzeker en moet in jouw persoonlijke situatie passen, durf jij dit risico te nemen, of speel je liever op zeker. Bij een vaste rente weet je precies wat je de komende jaren aan hypotheek moet betalen. Echter is het mogelijk dat de rente daalt, waar jij niet van mee kunt profiteren. Alle tarieven van variabele rentes en vaste rentes over het aantal af te sluiten jaren is eenvoudig te vinden in een prettig overzicht.

Internet versus hypotheekadviseur

Ben je niet zo gecharmeerd van het zelf op het internet zoeken? Dan kun je contact opnemen met een hypotheekadviseur. Deze persoon weet precies welke hypotheken er zijn en wat goede prijzen en voorwaarden zijn. Deze persoon kan je alle informatie geven die jij nodig hebt. Het is namelijk zo dat niet alleen de tarieven bepalen of een hypotheek financieel aantrekkelijk is, maar ook de bijbehorende voorwaarden. Zo kunnen voorbeelden van voorwaarden zijn of je extra (hoge!) kosten moet betalen bij het opnieuw afsluiten van de hypotheek. Deze voorwaarden zijn per hypotheek bij de hypotheekadviseur bekend en hij kan je helpen deze duidelijk en eenvoudig naast elkaar te zetten, zodat jij rustig de best passende hypotheek kunt kiezen: hij biedt je een hypotheek op maat aan. Gangbare tarieven zijn dus goed na te gaan, maar vergeet de bijbehorende voorwaarden niet!